Dashboards

Wat is een dashboard?

Een (management) dashboard is een gevisualiseerde weergave van informatie die nodig is om gestelde KPI’s en doelstellingen te monitoren. Het doel van het dashboard is om op een concrete manier inzichtelijk te maken hoe de bedrijfsdoelstellingen ervoor staan en kansen of knelpunten te identificeren. Het is dus zaak om allereerst een blik te werpen op je huidige of toekomstige bedrijfsdoelstellingen. Het kan zijn dat al bepaald is of dat je deze als ondernemer of specialist zelf wilt gaan te bepalen. Uiteindelijk zullen deze gericht moeten zijn op het continueren van je organisatie of afdeling door groei (in omzet, winst, etc.).

Voordelen van een dashboard

Een dashboard kan verschillende voordelen hebben voor jou bedrijf. Hieronder zijn er een paar uitgelicht:

  1. Data transparantie
    Data is een van meest waardevolle bezitten van elk bedrijf. Maar je hebt er niet zoveel aan als deze data niet toegankelijk of onleesbaar is. Een goed ontworpen dashboard zorgt voor overzichtelijke data waar je snel de juiste gegevens uit kan halen.
  2. Beter beslissingen
    Dashboards bieden een onbevooroordeeld beeld van  de prestaties van een bedrijf, waardoor het een basis kan bieden voor betere besluitvorming.
  3. Verbetering
    Hoewel het altijd fijn is om te zien wat je goed doet, moet je ook kunnen zien en begrijpen wat je verkeerd doet. Om zo je prestaties te verbeteren. Dashboards kunnen je precies laten zien waar de probleemgebieden zich bevinden en je voorzien van de informatie die je nodig hebt om te verbeteren

Business intelligence met dashboards

Het adopteren van dashboards binnen je organisatie betekent echter niet dat het bij visualisatie ophoudt. Doordat je zelf oneindig veel KPI’s kunt bedenken voor de bedrijfsdoelen, kun je stap voor stap nieuwe informatie toevoegen die waardeverhogend zijn voor jouw business.

Ben jij al gestart met business dashboards? Zo nee, maar heb je wel interesse? Neem gerust contact op met een van onze specialisten.

E-Expansion - Diensten - Dashboards - Dashboard

Are you ready to boost your business?

Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek onder het genot van een heerlijke kop koffie!

E-Expansion - logo met slogan

Contactformulier

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.