Home » Branding » Huisstijl ontwerpen

Huisstijl ontwerpen

Het hebben van een consistente huisstijl is enorm belangrijk voor de merkidentiteit van jouw bedrijf. Een huisstijl moet herkenbaar en uniek zijn, zodat mensen het eenvoudig koppelen aan jouw bedrijf. Wil je jouw huisstijl laten ontwerpen door experts? Dan helpen we je graag verder, zodat jij de perfecte huisstijl hebt voor jouw bedrijf!

Het belang van een unieke huisstijl

Het hebben van een unieke huisstijl is enorm belangrijk. Jouw huisstijl laten ontwerpen is daarom geen gek idee. Wij hebben als huisstijl ontwerpers al veel ervaring. Het is belangrijk dat de merkidentiteit helder terugkomt en de huisstijl van jouw merk. De huisstijl is namelijk een van de belangrijkste aspecten van jouw merkidentiteit, en als je consistent jouw huisstijl gebruikt, kan je dit veel voordelen opleveren.

Een duidelijk herkenbare en consistente huisstijl zorgt ervoor dat mensen jouw merk eenvoudig zullen herkennen. De vraag “Wat is dit merk?” of  “Wat verkoopt dit bedrijf?” is verleden tijd, als je jouw huisstijl goed weet in te richten. Een huisstijl laten ontwerpen kan enorm helpen bij het gevoel van herkenning. 

Kies je ervoor om jouw huisstijl te laten ontwerpen bij E-Expansion? Dan ga je van ons een huisstijlhandboek ontvangen, zodat je jouw huisstijl eenvoudig kunt implementeren bij alle facetten van jouw bedrijf. 

De elementen van de perfecte huisstijl

Veel mensen denken dat een huisstijl laten ontwerpen, hetzelfde inhoud als een logo laten ontwerpen, maar dat is niet zo. Een logo is een belangrijk onderdeel van de perfecte huisstijl, maar er valt nog veel meer onder. Naast het perfecte logo ontwerpen, zullen we bij het ontwerpen van jouw huisstijl ook letten op de volgende punten:

Kernwaarden van jouw bedrijf 

Kies je ervoor om jouw huisstijl te laten ontwerpen door E-Expansion? Dan is dit een van de eerste dingen die wij op papier zetten. De kernwaardes zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van jouw bedrijf.

Steeds meer klanten willen weten bij welk bedrijf ze een product kopen en de kernwaarden, en missie en visie, zijn dan enorm belangrijk. Met de juiste missie en visie breng je jouw boodschap goed over en trek de juiste doelgroep aan. Ben je hier niet concreet over, of vinden bezoekers het moeilijk om jouw kernwaarden te begrijpen? Dan is de kans groot dat ze weg zijn.

Lettertypes

Het lettertype dat je kiest voor jouw merk, lijkt misschien niet van belang, maar kan je veel voordelen opleveren. Een huisstijl laten ontwerpen omvat daarom bij E-Expansion daarom ook altijd het lettertype dat wij vinden passen bij jouw merkidentiteit. Het consistent gebruik van een bepaald lettertype, zorgt ervoor dat mensen dit gaan herkennen en geeft een betrouwbaar gevoel aan veel klanten. 

Tone-of-voice

De tone-of-voice is een groot onderdeel van jouw huisstijl en enorm doorslaggevend in de merkidentiteit van een bedrijf. Ga je voor een formele of informele aanpak? Spreek je mensen aan met jij of met u? Kies je een directe aanpak, of vertel je liever een verhaal met jouw communicatie? Belangrijke keuzes om te maken, als je jouw huisstijl laat ontwerpen of zelf gaat maken. 

Afbeeldingen

De afbeeldingen die je gebruikt, zijn ook cruciaal voor jouw huisstijl. Nu raden we je natuurlijk niet aan om uit een paar foto’s te kiezen voor al jouw communicatie, maar de stijl van de afbeeldingen kan wel erg belangrijk zijn. Kies bijvoorbeeld voor dezelfde achtergrond, manier van fotograferen of focus op vergelijkbare details bij jouw verschillende producten.

Kleuren

Ten slotte zullen wij ook kijken om enkele verschillende kleurenpaletten aan te leveren. Het hebben van een constant kleurenpalet kan erg belangrijk zijn voor bedrijven. Kies je voor een hoofdkleur, zoals bol, Albert Heijn of Netflix, of ga je liever voor een uitgebreider palet, met veel verschillende kleuren, zoals Google, Microsoft of Ebay? 

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier