Home » Online marketing » SEO (Zoekmachine optimalisatie)

SEO - Zoekmachine optimalisatie

Wist je dat 80% van jouw websitebezoekers je vindt via zoekmachines zoals Google? Je website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren. Zet je SEO op de juiste manier in? Dan krijg je hogere posities op Google, een structureel betere vindbaarheid en creëer je een betrouwbaar imago voor jouw bedrijf.

Goede zoekmachine optimalisatie bereik je alleen door er continu aan te werken. SEO kost nou eenmaal veel tijd, en je hebt vakkennis nodig. Gelukkig zijn er bureaus die dit uit handen kunnen nemen én beter kunnen uitvoeren. E-Expansion heeft de juiste specialistische kennis in huis om dit voor je te kunnen oppakken. Maar wat zijn de voordelen van SEO uitbesteden? Wat kunnen wij voor je doen? En hoe gaan onze experts te werk? 

Wat is SEO precies?

Zoekmachine optimalisatie is de vertaling van de Engelse term ‘Search Engine Optimization’ en wordt afgekort als ‘SEO’. Het valt samen te vatten met het optimaliseren van een website om deze hoger in Google te laten ranken in de organische zoekresultaten.

Na SEO is adverteren met op zoekmachines, ook wel SEA genoemd, de grootste verkeersbron naar een website of webshop. Samen zorgen ze gemiddeld voor 80% van het verkeer op een website.

Veel mensen denken dat je enorme bedragen ter beschikking moet hebben, om de bezoekers op jouw website of webshop te laten stijgen. Maar met de juiste SEO en SEA, kun je jouw website al enorm laten groeien. In combinatie met andere advertenties, zal jouw SEO en SEA steeds belangrijker worden. Als jouw merk op veel plekken vindbaar is, roept het een gevoel van betrouwbaarheid op, wat jouw conversie optimalisatie alleen maar ten goede doet.

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren?

Zoekmachine marketing is de term voor zoekmachine optimaliseren én zoekmachine adverteren. Het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren leggen we je graag uit:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hiermee probeer je hoger in Google te komen door (gratis) aanpassingen aan jouw website of webshop te maken. Denk hierbij aan het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen van de site. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimalisatie of SEO genoemd. Als je wilt weten hoe de SEO status van je website nu is kan je gebruik maken van een gratis SEO check.

Zoekmachine adverteren met Google AdWords (Google Ads)

Je adverteert met je website of webshop en verschijnt daarbij in de betaalde zoekresultaten. Je betaalt per bezoeker op jouw website en per klik. Het advertentieplatform Google AdWords heet sinds kort Google Ads.

Let op je concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website of webshop neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten.

Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in Google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door consumenten al snel gezien als ‘topmerken’ en deze merken worden al snel gekoppeld aan kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie (SEO), om hoger in Google te komen, wordt dus steeds belangrijker.

SEO = duurzame verbetering. Wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van je website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Maar, er zijn meer voordelen:

 • Een hoge positie zorgt ervoor dat je vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Hoger in Google zorgt voor meer clicks naar je site
 • Meer onbetaalde website- en webshopbezoekers
 • Je website of webshop wordt gezien als betrouwbaar
 • De websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker. Ook voor jouw bezoekers.
Bezig met SEO en website optimalisatie? Blijf alert!

Over zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google zoals ‘SEO’ , ‘zoekmachine optimalisatie’ en ‘website optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Uit deze enorme hoeveelheid informatie en SEO tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie constant veranderen
 • ‘Foute’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft
 • Google regelmatig het algoritme verandert dat de positie bepaalt van je website
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop impact heeft op de zoekmachineresultaten
 • Lokale SEO belangrijker is dan ooit

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier