Home » Webshop development » WooCommerce webshop

WooCommerce webshop

WooCommerce is een van de meest populaire systemen voor webshops. Een WooCommerce webshop is eenvoudig in te stellen via WordPress. WooCommerce creëert zijn eigen database en voegt producten, een afrekenfunctionaliteit en alle andere elementen toe die een webshop nodig heeft en wij helpen je daar graag mee!

Waar wordt WooCommerce voor gebruikt?

Een WooCommerce webshop kun je zien als software, om van jouw website een webshop te maken. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd in WordPress, om zo van elke website een volledige operationele webshop te maken. Een WooCommerce webshop is erg flexibel. Wij weten zeker dat we jouw persoonlijke wensen en de wensen van jouw doelgroep perfect door kunnen zetten in een WooCommerce webshop.

Wat is het verschil tussen WooCommerce en WordPress?

Een WordPress website is zeker niet hetzelfde als een WooCommerce webshop. Het hoofdverschil is dat deze platformen voor andere doeleinden gebruikt worden. WordPress is een content management systeem (ook wel CMS). Hiermee kun je eenvoudig blogs en andere websites onderhouden, zonder dat je hier op iets verkoopt. WooCommerce is een e-commerceplatform, dat gekoppeld is aan WordPress. Een WooCommerce webshop is dan ook verantwoordelijk van WordPress.

Wat zijn de voor- en nadelen van WooCommerce?

Een WooCommerce webshop heeft veel voordelen. Zo zijn WooCommerce webshops eenvoudig in te stellen en om te onderhouden. Zo kun je zelf altijd eenvoudig producten toevoegen of wijzigen. Daarnaast is WooCommerce gratis te gebruiken, worden wijzigingen goed gedocumenteerd en biedt het een veilige verbinding voor jouw bezoekers.

Dankzij de flexibiliteit van WordPress, kan je een WooCommerce webshop ook enorm personaliseren. Een nadeel daarvan wel, is dat deze extensies prijzig kunnen zijn. Ook zijn de prestaties van jouw WooCommerce webshop erg afhankelijk van jouw webhost.

Al met al kunnen wij echter met zekerheid zeggen dat er veel meer voordelen dan nadelen zitten aan een WooCommerce webshop. Daarom hebben wij ons ook gespecialiseerd in het bouwen van WooCommerce webshops, en dankzij onze vele cases en jarenlange ervaring hierin weten we zeker dat we jou goed kunnen helpen!

Onze werkwijze

We maken graag kennis onder het genot van een heerlijke kop koffie. Tijdens deze kennismaking bespreken we jouw wensen en hoe wij deze gaan vertalen naar concrete doelstellingen.

Een van de dingen die we vaststellen, is of een WooCommerce webshop wel de juiste optie voor jou is. Misschien is bijvoorbeeld een Shopify webshop wel beter geschikt. In deze fase is ons hoofddoel om zo veel mogelijk informatie te verzamelen. Zo kunnen we een zo passend mogelijk voorstel doen, dat voldoet aan jouw persoonlijke wensen.

Wij gaan van start met de verkregen informatie. Allereerst zetten we de structuur (user experience) neer. Dit doen we door het maken van wireframes, de bouwtekeningen van een WooCommerce webshop. Als alle wireframes gemaakt zijn, nemen we de user interface onder handen, het visuele ontwerp.

Het ontwikkelen vindt gestructureerd en stapsgewijs plaats. Op deze manier weet je precies wat er speelt en voorkomen we verrassingen later in het proces.

We optimaliseren de wireframes en ontwerpen totdat jij tevreden bent. We horen graag jouw feedback en kennen hier geen limieten van. Zodra je volledig tevreden bent, gaan we door naar de volgende fase van het bouwen van jouw WooCommerce webshop.

Als de ontwerpfase is afgerond en goedgekeurd vervolgen we het proces naar de bouwfase van jouw webshop of website.

Ook hier betrekken we je in het proces. De voortgang is regelmatig te bekijken in onze testomgeving welke te bereiken is via een aparte link en login. Zodra we een deel hebben afgerond, zullen we dit met je delen en verwerken we ook hierin graag jouw feedback.

Na het bouwen van de website of webshop worden alle functionaliteiten uitvoerig getest. We dragen er zorg voor dat alles perfect draait aan zowel de achterkant, de voorkant, op elk device en in de verschillende webbrowsers.

We zorgen ervoor dat jouw webshop vlekkeloos werkt, zodat jij zonder zorgen aan de slag kunt.

Als de website gereed is voor oplevering begeleiden we je met een introductie door alle functionaliteiten. Hierdoor zorgen we ervoor dat je direct goed uit de startblokken schiet. Uiteraard wordt ook alles klaargezet qua hosting, e-mails en andere randzaken.

Hosting

E-Expansion biedt naast website development & design ook de optie webhosting aan. Wil jij verzekerd zijn van de snelste website met de beste service?

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier