Home » Webshop development

Webshop development

Steeds meer ondernemingen hebben een webshop. Een online winkel geeft je verkoop een flinke boost en laat het verkoopproces een stuk efficiënter verlopen. Maar hoe zorg je ervoor dat jij de beste online winkel hebt? Hoe blijf jij voor op jouw concurrenten en hoe zorg je ervoor dat bezoekers van jouw webshop voor jou kiezen? De sleutel hiervoor is webshop development, en daar helpen we je graag mee!

De voordelen van een webshop

Het hebben van een webshop, kan jouw bedrijf veel voordelen bieden. Zoals al eerder genoemd, kunnen jouw klanten eenvoudig een transactie maken bij jouw bedrijf. Dankzij geautomatiseerde processen kunnen klanten eenvoudig online hun producten of diensten uitkiezen, afrekenen, een orderbevestiging ontvangen en kan jij als ondernemer jouw product of dienst eenvoudig leveren aan deze klanten. Dankzij een webshop ben jij als ondernemer minder tijd kwijt, met het koopproces van de klant. Zo kun jij je richten op meer klanten, in minder tijd.

Daarnaast helpt een online webshop ook enorm met het bereiken van een nieuwe doelgroep. Op globaal niveau zien we dat consumenten steeds meer aankopen online maken, en dit prefereren over een bezoek in een fysieke winkel. Zeker in de jonge doelgroep zien we dit steeds vaker terug, maar ook ouderen maken steeds meer online aankopen. Met een webshop kun je veel mensen aanspreken, die ongeacht hun locatie bij jou kunnen bestellen.

Ook kan je met een webshop heel eenvoudig wijzigingen doorvoeren. Waar het soms dagen of weken kan duren, voor je dingen in een winkel aangepast krijgt, kun je dit met een webshop al in enkele minuten doen. Zo kun je eenvoudig nieuwe producten toevoegen, bestaande producten aanpassen en promoties live zetten voor jouw klanten. Ook zijn webshops heel eenvoudig om te personaliseren en kun je ervoor zorgen dat jouw bezoekers precies de juiste informatie krijgen over jouw producten.

Ten slotte zorgt een webshop ervoor dat je jouw klanten ook op andere manieren beter kunt bereiken. Naast informatie in jouw eigen webshop, kun je klanten ook emails sturen om ze zo updates te geven over hun bestelling of over acties van jouw bedrijf. Ook kun je een webshop koppelen, om klanten te bereiken via social media en kun je zelfs aan de slag met SMS-marketing. Met een webshop is vrijwel alles mogelijk voor je als bedrijf.

Webshop development

We maken graag kennis onder het genot van een heerlijke kop koffie. Tijdens deze kennismaking bespreken we wat jouw wensen zijn en hoe wij deze passend maken in concrete doelstellingen.

Wat is de visie van jouw bedrijf? Waar hecht je waarde aan, waar hechten je klanten waarde aan en wat vindt jijzelf mooi?

Onze focus is om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie en waar jullie naar toe willen. Zo kunnen wij een mooi voorstel maken, die uniek is voor jouw bedrijf!

Wij gaan van start met de verkregen informatie. Allereerst gaan we kijken naar de UX (ook wel User Experience). Hiermee ontdekken we hoe klanten jouw webshop ervaren; een van de belangrijkste aspecten van webshops.

Dit doen we door het maken van wireframes, de bouwtekeningen van een webshop. Als alle wireframes gemaakt zijn, gaan we kijken naar de user interface. Hier kunnen we visuele wijzigingen in maken, zodat jouw webshop een compleet unieke look krijgt. 

Het ontwikkelen vindt gestructureerd, transparant en stapsgewijs plaats. We vinden het belangrijk dat jij weet wat er precies speelt, en daarom informeren we je graag over onze bezigheden. Zo voorkomen we ongewenste verrassingen en kun jij direct jouw voorkeuren uitspreken. 

We optimaliseren de wireframes en blijven doorgaan totdat jij tevreden bent. Wij kennen geen limiet aan feedback, we gaan pas door naar de volgende stap als jij volledig tevreden bent!

Zodra de ontwerpfase klaar en goedgekeurd is, gaan we verder in ons webshop development proces; de bouwfase van jouw webshop!

Ook hier betrekken we je graag in het proces. Zo kun je de voortgang continu bijhouden in onze testomgeving. Je krijgt hiervoor jouw eigen login, zodat je altijd de meest recente updates over jouw website kunt vinden. 

Zodra we iets afgerond hebben, delen we het met je. Heb jij ergens nog feedback op? Dan gaan we dat direct voor je doorvoeren!

Na het bouwen van de webshop, volgt een grondige testfase, waarin alle functionaliteiten uitbundig getest worden.

Zo houden we rekening met verschillende soorten apparaten en webbrowsers. We zorgen ervoor dat alles perfect werkt; zowel aan de voorkant als achterkant.

Dankzij onze expertise op het gebied van webshop development, weten wij precies waar we moeten kijken bij het bouwen en testen van een webshop. Hierdoor kan jij zorgeloos aan de slag met jouw nieuwe online winkel!

Als de webshop gereed is voor oplevering begeleiden we je met een introductie door alle functionaliteiten. Hierdoor zorgen we ervoor dat je direct goed uit de startblokken kunt schieten. Uiteraard zetten we ook meteen alles klaar op het gebied van hosting, e-mails en talloze andere randzaken!

Welk platform voor jouw webshop?

Als iemand ons een webshop laat maken, zal dit het vaakst een WordPress website zijn. Hoewel WordPress geen webshop is, heeft WordPress wel een bekende plugin, die je toestaat om producten of diensten te verkopen of verhuren. 

Deze plugin heet WooCommerce en hiermee kun je eenvoudig jouw assortiment uitbreiden, aanpassen en optimaliseren. Daarnaast heeft WooCommerce talloze plugins, zodat je jouw webshop tot in de puntjes kunt personaliseren. 

Het toevoegen van WordPress maatwerk is een van onze specialiteiten, en zo kunnen we jouw webshop tot in de puntjes personaliseren. Of je nu speciale acties voor klanten wilt maken, een bepaald ontwerp wilt realiseren of een tijdelijke stijlwijziging wilt invoeren. Dankzij onze jarenlange ervaring in webshop development, kunnen wij je zeker helpen!

Shopify is een erg populair platform voor webshop development. Het is namelijk erg makkelijk in gebruik. Hierdoor kun je ook eenvoudig zelf wijzigingen doorvoeren in jouw webshop. 

Op Shopify vind je alles in één platform terug en je kunt eenvoudig acties bieden aan jouw klanten, dankzij de built-in marketing features. Zo kun je in minuten, kortingscodes, herstel van winkelmanden en een blog klaarzetten op jouw Shopify webshop.

Magento 2 is de perfecte webshop voor grote e-commerce organisaties. We zien dat Magento 2 de ambities van alle klanten waar kan maken.

Magento 2 is een veelzijdig en flexibel platform, dat écht met jouw onderneming meegroeit. Het systeem is eenvoudig uit te breiden en dankzij de duizenden extensies die beschikbaar zijn voor Magento 2 kun je een website laten maken die precies naar jouw wensen is.

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier