Channable

Channable is een hulpmiddel voor feedmanagement en SEA-automatiseringen. Channable dient als schakel tussen je webshop en het kanaal waar je de datafeed indient (bijvoorbeeld Google Shopping). Door middel van een koppeling met je webshop worden al je producten in een Channable feed geladen waarna je de keuze hebt uit een groot aanbod aan platformen waarvoor je een feed kan opbouwen. In feite creëer je dus een volledig losstaande feed van je webshop, die je ook zonder aanpassingen aan je website kan verrijken.

Dit gebeurt aan de hand van regels die worden opgebouwd via een “Als” – “Dan” systeem. Op deze manier kan je ontbrekende waarden toevoegen aan je feed. Doordat er een feed wordt gecreëerd kan je zowel ontbrekende velden als nieuwe velden toevoegen aan de productinformatie van je webshop. Kortom, je hebt volledige vrijheid om een feed te maken die volledig aansluit bij de doelen van jouw webshop.

Wat is een datafeed

Een datafeed of feed is een export-bestand van de productdatabase van je webshop. In dit bestand, dat meestal in het bestandstype .xml wordt aangeleverd, vind je een overzicht van alle producten en informatie over deze producten die op je website of in je webshop te vinden zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan productnaam, barcode, omschrijving, prijs, voorraad, verzendkosten enzovoorts. Na het exporteren van deze feed kan je deze inzetten op een kanaal waar het werken van feeds wordt aangeboden, zoals Google Shopping en Facebook.

Vaak kom je er bij het maken van een export achter dat de informatie die je op de website hebt staan niet voldoet aan de vereisten die Google Shopping hieraan stelt, of dat de feed niet volledig is. Zo ontbreken er bijvoorbeeld waarden. Dit gaat ten koste van de vindbaarheid van je producten en het rendement dat je potentieel uit Google Shopping kan halen. Met behulp van Datafeedwatch kan je de feed gemakkelijk aanpassen per kanaal en er zo voor zorgen dat je maximaal zichtbaar bent.

Hoe werkt Channable precies

De instap voor Channable is zeer laagdrempelig. Je kunt in enkele gemakkelijke stappen aan de slag met je datafeed:

  1. Je maakt een import vanuit een platform naar keuze (CMS systeem, .xml-bestand, Excel-bestand etc.) laad je de producten en productinformatie van je webshop in.
  2. Je controleert de ingeladen producten en voegt velden toe die je mee wil nemen in de feed. Je kunt ook productvelden aanvullen of juist verwijderen.
  3. Wanneer je overzicht compleet is kies je het kanaal waarvoor je een feed wilt maken.
Channable productfeed -Expansion

De voordelen van Channable

  • Creëer eenvoudig een datafeed voor je webshop
  • Voorkom onnodig werk door geen handmatige aanpassingen te hoeven doen aan je website
  • Bespaar kosten en stress door zelf een datafeed te maken
  • Verrijk gemakkelijk je datafeed op de plekken waar nodig 
  • Channable biedt een groot scala aan mogelijkheden voor verder optimalisatie en automatisering van je campagnes.

Channable via E-Expansion

Als je interesse hebt om aan de slag te gaan met Channable kan je ervoor kiezen om dit zelfstandig te doen of met behulp van E-Expansion. Wanneer je dat via ons wilt doen wil dat niet zeggen dat de kosten hoger worden, juist niet! Wij bieden wel ondersteuning aan om Channable goed te implementeren in jouw webshop zodat je snel aan de slag kunt met het opbouwen van de juiste campagnes.

Aarzel dus niet en neem even contact met ons op om te kijken welke mogelijkheden voor jou webshop het beste werken.. 

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier