Home » Diensten » Google inrichting

Google inrichting

Als eigenaar van een (nieuw) bedrijf is het belangrijk om je online aanwezigheid te optimaliseren om je doelgroep te bereiken en te betrekken. Een onderdeel van deze strategie is het gebruik van verschillende Google-tools om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten en de interactie met potentiële klanten te verbeteren.

 

Op deze pagina verkennen we Google Search Console, Google Analytics en Google Mijn Bedrijf kunt benutten voor maximale impact voor je onderneming.

Google Search Console

Google Search Console is een krachtig platform dat inzicht biedt in hoe Google je website ziet en hoe je presteert in de zoekresultaten. Belangrijke stappen om te nemen zijn:

  • Verifieer je website en dien een sitemap in om Google te helpen bij het begrijpen van de structuur van je site en het indexeren van je pagina’s.
  • Monitor regelmatig de prestaties van je site, inclusief klikken, vertoningen en de gemiddelde positie in de zoekresultaten.
  • Los eventuele fouten op die Google detecteert, zoals crawl-fouten of problemen met mobiele bruikbaarheid, om de algehele SEO-gezondheid van je site te verbeteren.

Google Analytics

Google Analytics biedt diepgaande analyses van het verkeer op je website en helpt je te begrijpen hoe gebruikers omgaan met je content. Enkele belangrijke stappen om te volgen zijn:

  • Implementeer de trackingcode van Google Analytics op je website om belangrijke statistieken te verzamelen, zoals gebruikersgedrag, verkeersbronnen en conversies.
  • Stel doelen in om belangrijke acties op je site te volgen, zoals aankopen of nieuwsbriefaanmeldingen, en meet het succes van je marketinginspanningen.
  • Maak aangepaste rapporten en dashboards om specifieke KPI’s te volgen die relevant zijn voor je bedrijfsdoelstellingen en pas je strategie dienovereenkomstig aan.

Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf is essentieel voor lokale bedrijven om gevonden te worden door klanten in hun buurt. Enkele cruciale stappen om te ondernemen zijn:

  • Maak een bedrijfsprofiel aan en zorg ervoor dat alle informatie up-to-date is, inclusief openingstijden, locatie en contactgegevens.
  • Verzamel en reageer op reviews van klanten om vertrouwen op te bouwen en je reputatie te versterken.
  • Gebruik functies zoals posts en foto-updates om je profiel levendig en boeiend te houden en potentiële klanten te betrekken.

Door deze Google-tools effectief te gebruiken, kan E-Expansion zijn online aanwezigheid versterken, de zichtbaarheid vergroten en het succes van zijn digitale marketinginspanningen maximaliseren. Met een grondige kennis van Google Search Console, Google Analytics en Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven de concurrentie voorblijven en groeien in de steeds evoluerende digitale wereld.

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier