Home » Diensten » Magento webshop

Magento webshop

Voor zowel bedrijven als individuen die op zoek zijn naar een robuuste oplossing voor hun online winkel op lange termijn, staat Magento hoog op het lijstje. Het is een vooraanstaand open-source platform voor het bouwen van e-commerce websites. Het is niet alleen zeer professioneel, maar ook helemaal gratis.

 

Zelfs met slechts een basisbegrip van Engels en technologie, kun je met deze open-source oplossing een indrukwekkende website neerzetten.

Wat Magento onderscheidt van andere platforms zijn onder andere:

 • Open source en zeer aanpasbaar: Magento biedt flexibele en schaalbare oplossingen voor e-commerce, terwijl het tegelijkertijd de vrijheid biedt om het naar wens aan te passen. Het stelt gebruikers ook in staat om het platform uit te breiden om unieke merkervaringen te creëren en gemakkelijk aan te passen aan veranderende behoeften.
 • Keuzevrijheid in hostingdiensten: Met Magento kunnen e-commerce retailers vrij kiezen uit verschillende hostingplatforms, waardoor ze niet langer gebonden zijn aan één specifieke host. Dit geeft winkeliers de vrijheid om hun bestanden te beheren en selectief te zijn met hun hostingproviders.
 • Mobiel responsive: Magento voldoet aan de standaarden van mobiel webdesign en biedt een geoptimaliseerde mobiele winkelervaring. Zowel de gratis community-editie als de enterprise-versie zijn uitgerust met het HTML5-platform om de mobiele gebruikerservaring te verbeteren, waardoor je e-commerce winkel altijd toegankelijk en functioneel blijft, ongeacht het apparaat dat wordt gebruikt.

De mobiele app van Magento biedt consumenten een naadloze merkervaring, waarbij ze altijd en overal verbinding kunnen maken via hun smartphones en mobiele apparaten.

Magento biedt een scala aan essentiële functies die een solide basis vormen voor e-commerceactiviteiten:

 • Productbeheer: Hiermee kun je producten beheren met uitgebreide opties zoals meerdere afbeeldingen, optionele commentaarreviews, het aanmaken van een favorietenlijst en het beheren van inventaris.
 • Categoriebeheer: Maakt het eenvoudig om producten per categorie te vinden en te selecteren.
 • Voorraadbeheer: Hiermee kun je productvoorraden beheren, importeren, exporteren, en meer.
 • Klantenaccount: Biedt klanten de mogelijkheid om hun accountstatus, transactiegeschiedenis, voorkeuren, adres en winkelwagentje te beheren.
 • Klantenservice: Verbeterde functies voor klantenservice, inclusief contactformulieren, uitgebreide follow-up en e-mailservice.
 • Orderbeheer
 • Betalingen: Ondersteunt diverse betaalmethoden zoals IDEAL, creditcards, PayPal, Google Checkout, en externe betaalmodules zoals KLARNA, ePay, eWAY, en meer.
 • Zoektechnologie: Snelle en vriendelijke zoekfuncties met ondersteuning voor Google Sitemap.
 • Internationale ondersteuning: Meertaligheid en ondersteuning voor verschillende valuta’s.
 • Promotie- en marketingtools: Inclusief opties voor het aanbieden van coupons, promoties, en meer.
 • Analyse en rapportage: Integratie met Google Analytics en toegang tot diverse rapporten.

Met het oog op de toekomst van detailhandel kiezen veel winkeliers voor Magento e-commerce voor hun online aanwezigheid, en maken ze gebruik van Magento POS voor hun fysieke winkels. Hierdoor kunnen ze verkoopactiviteiten en bedrijfsbeheer centraliseren binnen één systeem, wat past binnen het concept van omnichannel retail.

Makkelijk add-ons integreren

Het is eenvoudig om add-ons en modules van derden te integreren in je Magento-winkel, waardoor je flexibiliteit hebt zonder beperkingen. Dit stelt winkelbeheerders in staat om Google Analytics en andere externe integraties zoals IDEAL, Paypal, Mail Chimp, enzovoort toe te voegen om te helpen bij gegevensanalyse. Het enige wat je hoeft te doen is de beste gadgets uit te kiezen en ze direct in je winkel te integreren!

Door Magento uit te breiden en te integreren met boekhoud-, verzend- en ERP-systemen, wordt de efficiëntie van je e-commerce verbeterd. Deze naadloze integratie optimaliseert financiële processen, verbetert het voorraadbeheer en verhoogt de algehele efficiëntie.

Magento heeft een snelle paginasnelheid

Wat betreft paginasnelheid is Magento opnieuw de koploper! Het platform streeft ernaar om de snelste e-commerce winkels ter wereld te bieden en staat bekend om zijn vermogen om snelle laadtijden te leveren. Je weet waarschijnlijk al dat langzaam ladende pagina’s snel voor problemen kunnen zorgen. In veel gevallen leidt dit direct tot zichtbaar verlies, wat onbedoelde gevolgen kan hebben.


Magento biedt indrukwekkende prestaties dankzij zijn aanpasbaarheid en betrouwbaarheid, wat je wellicht zal verrassen. Als je echter een stap verder wilt gaan, kan het gebruik van een PWA-storefront je website nog sneller maken en je klanten nog meer verrassen.

Zoekmachine vriendelijk

Het platform is ook SEO-vriendelijk, met tal van functies die specifiek zijn ontworpen om de vindbaarheid van je website te verbeteren:

 • Gebruiksvriendelijke URL’s
 • Sitemaps
 • Gelaagde navigatie
 • Optimalisatie van producttitels
 • Gebruik van trefwoorden
 • Implementatie van meta-tags en -beschrijvingen

Magento blijft up-to-date met de nieuwste SEO-rankingfactoren, met een solide URL-structuur en diverse opties voor meta-implementatie die essentieel zijn voor SEO-prestaties. Daarnaast biedt het platform ook uitgebreide analysemogelijkheden voor het bijhouden van webbezoekers, wat een van de meest opvallende kenmerken van Magento is.

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier