Home » Google Mijn Bedrijf en de essentie van Google reviews

Google Mijn Bedrijf en de essentie van Google reviews

Een account bij Google Mijn Bedrijf zorgt voor een mooie, betrouwbare en professionele uitstraling van jouw bedrijf in de online zoekresultaten van Google. In dit overzicht zijn ook de Google reviews zichtbaar die jouw klanten voor jouw hebben achtergelaten. Deze zullen steeds belangrijker worden in de toekomst. De reviews zijn niet alleen belangrijk voor de betrouwbaarheid maar ook voor de online zichtbaarheid binnen de (lokale) zoekresultaten van Google.

Google Mijn Bedrijf

Voor een bedrijf is het van essentieel belang om een Google Mijn Bedrijfspagina te hebben. De kans is groot dat je deze inmiddels al in het bezit hebt. Wanneer je dan je bedrijfsnaam of merknaam intoetst in Google dan zie je direct alle gegevens zoals in het voorbeeld hieronder. 

Heb jij nog geen Google Mijn Bedrijfspagina? Maak dan snel een Google Bedrijfspagina aan. Ons advies is om deze bedrijfspagina zo volledig mogelijk in te vullen. Hoe meer informatie Google heeft over jouw bedrijf hoe relevanter hij verkeer naar je website kan sturen.

E-Expansion Google Mijn Bedrijf

Hoe belangrijk zijn Google reviews?

Steeds meer mensen kijken onbewust even naar de reviews van een product of dienst voordat ze een aankoop doen of contact zoeken. We zijn toch altijd nieuwsgierig naar wat de ervaring van andere mensen is geweest. Door de  verschuiving van fysieke aankopen in een winkel naar internetaankopen is de consument steeds meer op zoek naar houvast, zekerheid en controle. Een grote factor die hierin een rol kan spelen zijn reviews. De groeiende wereld van online aankopen gaat hard en daardoor wordt het verzamelen en tonen van (Google) reviews ook steeds belangrijker.

Wanneer je minimaal 5 Google reviews hebt verzameld op jouw Google Mijn Bedrijf-pagina worden de sterren vertoond in de lokale zoekresultaten (zie onderstaande afbeelding). Dit zorgt voor een flink hogere CTR (Click-Through-Rate, de mensen die daadwerkelijk op het zoekresultaat klikken), maar ook voor extra betrouwbaarheid en autoriteit binnen de branche.

E-Expansion | Lokale resultaten

SEO voordelen door Google-recensies

Eerder in dit artikel is aangegeven dat de Google-recensies niet alleen voor de betrouwbaarheid van een product/bedrijf dienen, maar dat het genereren van reviews via Google ook een positieve invloed heeft op de online vindbaarheid van een product/bedrijf. Letterlijk heeft Google het niet gezegd maar aangegeven is dat het genereren van (mits deze positief zijn) Google-recensies naar alle waarschijnlijkheid voordelen biedt op jouw vindbaarheid in de online zoekresultaten van Google.

“Het aantal Google-recensies en de score worden meegenomen bij de rangschikking van lokale zoekresultaten. Hoe meer recensies en positieve beoordelingen, hoe beter de positie van een bedrijf waarschijnlijk is in de lokale zoekresultaten.”

Google wil de meest relevante zoekresultaten tonen aan haar bezoekers. Hierom neemt zij onder andere het aantal Google-recensies en de score hiervan mee in de rangschikking van de lokale zoekresultaten. Zorg dus voor zo veel mogelijk goede reviews, zodat jij hoogstwaarschijnlijk een betere positie zult behalen.

Hoe verzamel je Google reviews?

Helaas is het niet meer mogelijk om mensen direct naar de Google Mijn Bedrijf-pagina te sturen om hier een recensie achter te laten. Wel is het mogelijk om klanten een directe link te versturen met daarin een uitnodiging om een Google-recensie over het bedrijf achter te laten. Op deze manier kunnen klanten eenvoudig uitgenodigd worden zonder dat het hen veel tijd en moeite kost.

Google review uitnodiging (directe link) versturen:

  • Navigeer naar de API voor Google Places
  • Zoek vervolgens naar je bedrijfsnaam
  • Klik op het resultaat voor jouw bedrijf
  • Kopieer hierna het ‘Place ID’ die onder jouw naam staat
  • Plaats het ‘Place ID’ achter de volgende URL (https://search.google.com/local/writereview?placeid=)

Mail klanten en begin met het verzamelen van Google reviews. Wanneer je de directe link hebt gegenereerd, is het mogelijk klanten uit te nodigen om een review over jouw bedrijf te schrijven. 

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier