Home » Online marketing

Online marketing

Wil je jouw bedrijf laten groeien? Dan is online marketing een mogelijke oplossing voor jouw vraagstuk! Bij E-Expansion hebben wij ons gespecialiseerd op alle aspecten van online marketing. Van content tot technische ondersteuning en van strategieën tot uitvoering. Bij E-Expansion wordt je van A tot Z geholpen op het gebied van online marketing.

Wat is online marketing?

Online marketing is een verzamelterm van alle inspanningen die een bedrijf online kan doen om meer klanten te winnen. Online marketing is echter voor geen enkel bedrijf hetzelfde. Elk bedrijf is uniek, en daarmee ook de marketing van elk bedrijf. Bij E-Expansion gaan we dan ook graag in gesprek met je, om te kijken welke vormen van online marketing het beste aansluiten bij jouw onderneming.

Online marketingstrategie

Voordat we beginnen met het implementeren van online marketing activiteiten, willen we eerst een online marketingstrategie geformuleerd hebben. Veel ondernemers onderschatten het belang van het hebben van een weldoordachte online marketingstrategie. Met een online marketingstrategie heb je houvast, en zorg je ervoor dat je alle marketingactiviteiten ten alle tijde bij elkaar aansluiten. Zo straalt jouw bedrijf professionaliteit en betrouwbaarheid uit, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat jij betere resultaten gaat behalen. 

Om een marketingstrategie te formuleren gebruiken wij verschillende analyses. Deze analyses helpen ons, om de juiste strategie te vinden voor jouw onderneming. Uiteindelijk zullen we je een concrete online marketingstrategie aanleveren, wat je kunt zien als de leidraad voor alle online marketing activiteiten voor jouw onderneming.

Conversie optimalisatie

Veel bureaus richten zich op het vergroten van het bereik of de omzet van jouw onderneming, maar wij kijken liever naar het gehele plaatje. Een dubbele omzet stelt niks voor, als jouw marketingkosten met 400% omhoog gaan. De sleutel om voor de juiste ROAS, en ook winst te zorgen, is om je conversie optimalisatie op orde te hebben.

Dit proces is enorm breed, en er zijn heel veel verschillende trucjes om jouw conversie te verhogen. Al met al gaan we jouw website of webshop effectiever maken, om zo beter nieuwe leads te genereren en klanten te verwelkomen. Deze acties hebben niet direct impact op het aantal bezoekers dat op jouw website komt, maar wel op de effectiviteit. 

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Als je aan online marketing denkt, denk je al snel aan Google marketing. SEO en SEA zorgen samen voor meer dan 80% van bezoekers op websites. Het is daarom van groot belang om jouw SEO en SEA goed op orde te hebben. SEO en SEA zijn onze specialiteiten, en het zijn online marketing activiteiten die je vrijwel geen geld kosten. Om jouw SEO te verbeteren gaan we kijken bij welke zoekwoorden jouw bedrijf past. Zodra we dit op een rijtje hebben gaan wij er alles aan doen, om ervoor te zorgen dat jouw website of webshop hoger op Google komt te staan op deze woorden. Dit houdt niet alleen in dat wij content voor je zullen maken, maar ook kijken we naar linkbuilding, websitestructuur en gaan we jouw website technisch verbeteren. 

Zoekmachine adverteren (SEA)

SEO is de organische manier om klanten binnen te halen via zoekmachines, maar met SEA kan je ook eenvoudig adverteren op verschillende platformen. De SEA van een webshop of website inrichten kan echter wel een lastig proces zijn voor veel ondernemers. Daarom is het handig om SEA experts in te schakelen, zodat jij de volledige potentie uit jouw website kunt halen. Met een combinatie van verschillende vormen van advertenties, zoals Google Shopping en Google Display, gaan we ervoor zorgen dat jouw bedrijf de best mogelijke groei doormaakt, ongeacht jouw budget.

E-mail marketing

Een vorm van online marketing die vaak nog vergeten wordt door ondernemers is e-mail marketing. Met e-mail marketing kun je het gehele proces voor klanten verbeteren, en zo jouw CRM een flinke boost geven. Denk bijvoorbeeld aan perfect gelikte mails voor orderbevestigingen, instructies voor jouw producten, of informatieve updates over jouw bedrijf. Als jouw e-mails goed op orde zijn, is de kans groter dat klanten terugkomen naar jouw bedrijf. Goede communicatie is namelijk een aspect dat enorm gewaardeerd wordt onder klanten, en een belangrijk onderdeel van het verlenen van goede service.

Wil je extra omzet halen met e-mail marketing? Ook dat is mogelijk! Je kunt namelijk eenvoudig jouw bestaande klantenbestand nieuwsbrieven of andere automatische campagnes sturen via de email. Zo kun je eenvoudig eenmalige klanten, trouw maken. Een voordeel waar je nog jarenlang van kunt genieten!

Social Ads

Een andere welbekende vorm van online marketing is social media marketing. Social Ads kan een interessante manier zijn om jouw bedrijf te laten groeien en om jouw product te adverteren. Het voordeel van bijvoorbeeld Instagram en Facebook adverteren, is dat je heel precies kunt specificeren wie jouw advertenties te zien krijgen. Zo kun je dit bijvoorbeeld regionaal doen, of op basis van interesses van consumenten. Ook kun je met Social Ads voor lage bedragen al beginnen met adverteren. Maar hoe kun je dit instellen en wat maakt de perfecte social media advertentie? Dat zijn vraagstukken waar wij je graag mee helpen, als je hulp zoekt voor jouw social media marketing!

Wat online marketing jouw bedrijf kan bieden

Kortom, online marketing kan ieder bedrijf veel bieden. Ongeacht of je een webshop, restaurant of loodgieter bent. Met online marketing kun je een extreem specifieke doelgroep eenvoudig bereiken, en kun je alle data die je hiermee verzamelt eenvoudig analyseren, om zo voor constante verbetering te zorgen. Welke vorm het beste bij jouw bedrijf past, bespreken we graag onder het genot van een kopje koffie, maar één ding is zeker. Wij kunnen jouw bedrijf laten groeien, dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van online marketing. 

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier