Trustpilot

Ervaar de impact van reviews

Wij brengen consumenten en bedrijven samen om te delen, samen te werken en te verbeteren. De kracht van ons platform komt voort uit het feit dat we openstaan voor alle consumenten en bedrijven, en dat we onafhankelijk en transparant zijn.

Hoe werkt Trustpilot?

Trustpilot is het bekendste review platform. Bedrijven kunnen zich bij het platform aansluiten zodat klanten van hun webshop reviews kunnen schrijven over het bedrijf en de producten/diensten die het verkoopt.

Aan de andere kant kunnen gebruikers en account aanmaken om vervolgens reviews te schrijven over hun bevindingen van het bedrijf of de producten/diensten die het verkoopt.

Trustpilot vraagt een maandelijkse fee waarvoor je als bedrijf gebruik kan maken van hun platform.

trustpilot-partner-E-Expansion
Review sterren

Transparantie

Trustpilot staat voor transparantie. Zo kan je als consument ieder aangesloten bedrijf opzoeken en bekijken welke reviews er geschreven zijn. Deze openheid zorgt er bij de consument voor dat ze op een eerlijke manier een beeld kunnen vormen over de organisatie of de producten/ diensten die ze verkopen.

Om een review te plaatsen moet je een account aanmaken. Hierdoor voorkom je dat bedrijven zelf +1.000 ‘fake’ reviews kunnen schrijven. Ze kunnen consumenten ook alleen maar vragen een review achter te laten wanneer deze daadwerkelijk een aankoop gerealiseerd hebben.   

Waarom Trustpilot

Hoewel er meerdere partijen zijn die een gelijkwaardig platform hebben kunnen we Trustpilot internationaal gezien toch wel tot de marktleider rekenen. Ook binnen Nederland is Trustpilot het bekendste en grootste review platform. Wanneer je een goede score weet te realiseren zorgt dit voor een bepaalde mate van vertrouwen bij bezoekers.

Anonieme reviews kunnen argwaan wekken, vandaar dat onafhankelijke partijen zoals Trustpilot daar oplossing in kunnen bieden. Zij hebben er geen baat bij om subjectief te kijken naar de beoordelingen waardoor ze een transparante functie hebben. Dit zorgt er dus voor dat je eerlijke reviews over je bedrijf of product/ dienst krijgt.

Waar moet ik rekening mee houden?

Je moet je eerst afvragen waarom klanten overwegen een review te plaatsen. Dat kan zijn wanneer je niet voldoet aan de verwachting, wanneer wel voldaan wordt aan de verwachting of wanneer je boven verwachting gepresteerd hebt. Negatieve reviews vermijd je natuurlijk het liefst dus zorg ervoor dat je bedrijfsprocessen en producten/ diensten op orde zijn.

Maak duidelijk wat men kan verwachten en zorg dat je deze verwachting ook nakomt. Product en/ of dienst dient naar behoren te functioneren en levertijd moet zijn zoals aangegeven. Hierdoor voorkom je al de kans op slechte beoordelingen.

Daarnaast is klantenservice en opvolging van reviews van belang. Reageer op korte termijn en inhoudelijk op vragen of klachten van je klanten zodat ze merken dat je persoonlijk aandacht besteed aan hun verhaal. Mocht er een slechte review geplaatst worden ga hier dan professioneel mee op. Laat zien dat je meedenkt naar een oplossing en onthoud dat je reactie op een review ook door bezoekers gelezen worden. Reageer zoals je ook zou willen dat er op jou vraag/ klacht gereageerd wordt.

De voordelen

Als wij zeggen dat we klanten van A tot Z ondersteunen dan bedoelen we ook van A tot Z. Wij hebben een partnership met Trustpilot waardoor we jou goede deals aan kunnen bieden. Wij integreren het complete traject in je website en zorgen voor scherpe tarieven. Waarom zou je het daarom zelf willen regelen? Precies, neem contact met ons op om te kijken welke mogelijkheden het beste bij jouw organisatie passen.

Interesse?

Heeft deze pagina je interesse gewekt en ben je benieuwd hoe Trustpilot jouw bedrijf kan helpen bij het verhogen van je conversie? Neem dan even contact met ons op. Wij leggen je graag verder uit hoe het werkt, hoe het positief bij kan dragen aan je organisatie en wat te doen om er zelf gebruik van te maken.

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier