Home » Bijpassende website afbeeldingen zoeken voor jouw website

Bijpassende website afbeeldingen zoeken voor jouw website

Vind jij het ook zo lastig om de juiste website afbeeldingen te zoeken voor jouw website of blogpost? Je blogposts is eindelijk klaar en dan moet je daar natuurlijk nog een passende foto bij gaan zoeken. Deze “uitgelichte afbeelding” zoals dat heet binnen WordPress is de afbeelding die boven aan je blogpost wordt weergegeven of juist in de overzichtspagina. Bijpassende website afbeeldingen bij je artikel/post vinden is vaak lastig, daarnaast wil je dat de afbeelding natuurlijk ook een beetje bij de stijl van je website past. In dit artikel geven we je enkele tips waar en hoe je snel een bijpassende foto kunt vinden.

Stockfoto’s

Een snelle manier om een rechtenvrije foto te kopen voor je website is het gebruik van een stockfoto. Een goed voorbeeld waar je stockfoto’s kunt kopen is bijvoorbeeld shutterstock.com. Als je op zoek gaat naar een foto is het belangrijk dat je snel en gericht gaat zoeken, denk daarom goed na over waar je precies naar op zoek bent. Wil je bijvoorbeeld een foto of een illustratie gebruiken op je website? Of moet de afbeelding juist heel beschrijvend zijn of juist conceptueel? Als je hier eerst over na gaat denken zal je sneller de juiste bijpassende website afbeeldingen vinden.

Maak zelf een foto of illustratie

Iedereen loopt tegenwoordig met een moderne smartphone op zak met daarin een ontzettend goede camera. Je kunt natuurlijk voortaan snel en gemakkelijk een leuke foto schieten die past bij jouw website of artikel. Het zelf schieten van een foto is vaak is de snelste manier om aan een goede en vooral ook passende afbeelding te komen. Als je je foto hebt gemaakt en je bent een beetje handig met bijvoorbeeld photoshop kan je deze nog nabewerken en ervoor zorgen dat de foto precies bij je artikel of website past.

Besteed het uit

Als je kiest voor het gebruik van eigen materialen kan je er natuurlijk ook voor kiezen om dit uit te besteden. Voor zowel fotografie als design zijn er genoeg specialisten beschikbaar en het komt professioneler over wanneer je gebruik maakt van eigen materialen die perfect passen binnen of bij jouw onderneming. Mocht je ervoor kiezen om externe hulp in te schakelen dan kan je kijken naar websites zoals Upwork.com of Fiverr.com. Hier vind je talloze getalenteerde freelancers die je tegen verrassend lage kosten kunnen helpen met mooie, herkenbare, eigen illustraties en foto’s. Het grootste voordeel van eigen materialen is dat je niet bang hoeft te zijn dat je concurrent dezelfde website afbeeldingen gebruikt.

Tip: comprimeer website afbeeldingen voor een maximale performance

Als je je gewenste afbeelding hebt gevonden is het belangrijk dat je hem in het juiste formaat maakt en hem goed comprimeert. Hoe kleiner de afbeelding (bestandsformaat) hoe sneller de laadtijd van je website. Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring en dus ook voor betere resultaten.

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier