Home » Online marketing » Marketingstrategie

Marketing strategie

Ieder bedrijf heeft een duidelijke marketingstrategie nodig. Hiermee weet jij hoe je de kloof tussen markt en organisatie moet overbruggen en weet jij precies hoe je jouw doelgroep moet benaderen. We helpen je graag met het vaststellen van jouw marketingstrategie en hoe je deze kunt uitvoeren. Wij bij E-Expansion helpen je hier namelijk van A tot Z mee.

Een goede marketingstrategie is cruciaal!

Voordat we beginnen met het implementeren van online marketing activiteiten, willen we eerst een online marketingstrategie geformuleerd hebben. Veel ondernemers onderschatten het belang van het hebben van een weldoordachte online marketingstrategie. Met een online marketingstrategie heb je houvast, en zorg je ervoor dat je alle marketingactiviteiten ten alle tijde bij elkaar aansluiten. Zo straalt jouw bedrijf professionaliteit en betrouwbaarheid uit, wat uiteindelijk ervoor zorgt dat jij betere resultaten gaat behalen.

Belangrijke keuzes maken

Een marketingstrategie zet je echter niet zo maar op papier. Het hangt van veel variabelen af. Wij bij E-Expansion beginnen daarom ook altijd om te kijken naar jouw onderneming. Wat is jouw visie en missie, wat en waar verkoop je en hoofdzakelijk; wat maakt jouw bedrijf uniek? Met antwoorden op deze vragen kunnen wij ook voorzichtig gaan kijken naar jouw industrie. Wat verwachten klanten van soortgelijke bedrijven en wat zijn mooie bonuspunten voor consumenten? Waar blinken jouw concurrenten op uit, en met welke invalshoek kun je consumenten overtuigen om voor jouw product of dienst te kiezen?

Doelgroep

Een van de eerste punten waar wij naar gaan kijken is jouw huidige doelgroep. Het is enorm belangrijk om te weten wat jouw doelgroep is, om vervolgens te weten hoe je hen het beste kunt benaderen en welke voordelen voor hen belangrijk zijn. Daarom stellen we enkele vragen, zodat wij precies vast kunnen stellen wie dit zijn, en op welke manieren wij hen het beste kunnen benaderen. Zo zorgen we ervoor dat je jouw marketingbudget effectiever kunt gebruiken.

Verkoopkanalen

Waar je verkoopt, heeft veel impact op welke doelgroep je aan kunt spreken. Verkoop je online of offline? Heb je een fysieke winkel of heb je er meerdere? Verkoop je alleen op jouw eigen webshop, of ook op marketplaces als Bol.com en Amazon? Heb je nog ambities om uit te breiden in de toekomst naar andere markten, of wil je precies blijven waar je zit? Allemaal belangrijke vragen om jouw marketingstrategie vast te stellen.

Advertentiekanalen

Daarnaast gaan we kijken welke advertentiekanalen interessant zijn voor jouw bedrijf. Dit hangt sterk samen met de communicatiestrategie, doelgroep en jouw marketingbudget. Is offline marketing voor jouw bedrijf erg interessant, of moeten we de focus leggen op online marketing, bijvoorbeeld op het gebied van SEO en SEA? Kunnen social media ads interessant zijn voor jouw bedrijf, of moeten we juist de focus leggen op herhaalaankopen, bijvoorbeeld door e-mail marketing

Communicatie

De vorm van communiceren is ook een erg belangrijk onderdeel van een marketingstrategie. De communicatiestrategie verschilt ook per branche, doelgroep en het hangt ook af van jouw persoonlijke voorkeuren. Ga je liever voor een formele en professionele aanpak, of wil je het liever informeel en laagdrempelig houden? Wij gaan je hierin een advies geven, op basis van jouw bedrijf en doelgroep, maar één hoofdregel geldt in alle gevallen. Wees hier consistent in. Dit vergroot jouw professionaliteit en betrouwbaarheid, wat je uiteindelijk betere resultaten gaat op leveren.

Analyses die wij gebruiken

Bij het maken van een goede marketingstrategie maken wij systematisch gebruik van enkele analyses. Denk hierbij onder meer aan een afnemersanalyse, concurrentieanalyse en SWOT-analyse. Deze verschillende modellen helpen ons, om de juiste marketingstrategie te vinden voor jouw onderneming. De uiteindelijke marketingstrategie zullen wij in een overzichtelijk document aanleveren, zodat jij deze als leidraad kunt gebruiken voor alle toekomstige acties en marketinguitingen!

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier