Home » Online marketing » Offline marketing

offline marketing

Steeds meer bedrijven richten zich op online marketing, maar offline marketing is en blijft een extreem effectieve methode om jouw bedrijf te laten groeien. Als jij op zoek bent naar offline marketing experts, ben je hier aan het juiste adres. We vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen op het gebied van offline marketing.

Wat is offline marketing?

Offline marketing is een brede term voor marketingactiviteiten, die niet direct via het internet gaan. Offline marketing is dankzij de opkomst van het internet een beetje vergeten door sommige bedrijven. Maar dat is enorm zonde! Offline marketing kan namelijk voor veel bedrijven een interessante manier zijn om de perfecte doelgroep te bereiken; zo ook voor jouw bedrijf. 

Offline marketing heeft namelijk enkele voorbeelden, ten opzichte van online marketing, waar je misschien niet zo snel aan zou denken. Zo heb je met offline marketing veel meer de kans om op te vallen. In het online landschap wordt je heel vaak geconfronteerd met reclames, terwijl dit in het offline landschap een stuk minder is. Zo heb jij als adverteerder de kans om écht op te vallen en kun je jouw boodschap eenvoudig overbrengen.

Welke offline marketingstrategieën zijn er?

Offline marketing is een enorm breed begrip, en iets dat voor elk bedrijf anders moet zijn. Daarom kunnen we niet zo maar zeggen dat er één perfecte strategie is voor offline marketing. Wel zijn er enkele hoofdregels, waar wij je graag verder mee helpen. Zo kan focussen op mond-op-mond reclame erg voordelig uitpakken. Mensen zijn namelijk eerder geneigd om tips van vrienden of familie aan te nemen, dan van een overduidelijke reclame. Daarnaast is het belonen van herhaalaankopen, bijvoorbeeld in de vorm van een stempelkaart een interessante manier om de customer lifetime value te verhogen.

TV & radio

TV en radio zijn misschien niet de eerste vormen van offline marketing waar je aan denkt. Hoewel veel mensen TV en radio kijken, zien velen het als een vorm van online marketing, in plaats van offline marketing. TV en radio vallen echter onder traditionele media, en dus onder offline marketing. TV en radio worden dagelijks nog door miljoenen Nederlanders gebruikt, en de kans dat je jouw doelgroep hierop kunt vinden is dan ook erg groot. Een uniek en origineel reclamespotje valt bij veel mensen in de smaak, en kan ervoor zorgen dat er meer over jouw merk gepraat wordt.

Billboards & banners

Bilboards en banners zul je vaak tegenkomen in de auto of op de fiets. En dat is ook met een goede reden. Billboards en banners zijn namelijk waardevolle vormen van offline marketing en kunnen je met name goed helpen om een regionale doelgroep te bereiken. De perfecte billboard reclame heb je echter niet zo maar. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden, voordat je dit tot een succes kunt maken. Dankzij onze ruime ervaring hiermee, kunnen wij ervoor zorgen dat je jouw doelgroep perfect aan kunt spreken met het perfecte billboard.

Print marketing

Print marketing kan een extreem effectieve manier zijn om jouw doelgroep te bereiken. Hiermee kun je nog doelgerichter sturen en kun je ook eenvoudig de resultaten meten. Kies bijvoorbeeld voor kranten of magazines, om jouw product aan te kondigen, of laat je jouw klanten weten dat je aan ze denkt door middel van een kaartje? Met print marketing is het allemaal mogelijk, en met onze ruime ervaring op dit gebied weten we zeker dat we jouw doelgroep op de perfecte manier kunnen aanspreken!

Sponsoring

Sponsoring is een andere welbekende vorm van offline marketing. Met sponsoring richt je jezelf niet direct op commercieel gewin. Het is een kans voor bedrijven om iets terug te vinden naar hun omgeving, waarvoor mensen in ruil hun merknaam of logo ergens kunnen zien. Dit komt veel terug bij lokale sportclubs, en sponsoring begint al vanaf enorm lage bedragen. Wil je sponsoring groter oppakken in jouw offline marketing mix? Dat is ook mogelijk! Wij helpen je graag met het afsluiten van overeenkomsten tussen jouw bedrijf en grote landelijke evenementen, zoals we in het verleden al vaker hebben gedaan. 

Waarom je offline marketing moet toepassen binnen jouw bedrijf

Offline marketing heeft veel voordelen ten opzichte van online marketing. Zo kun je met offline marketing beter opvallen, en heb je de kans om een persoonlijker bericht te geven aan jouw doelgroep. Ook is dit een goede manier om herhaalaankopen aan te wakkeren, en kun je mond-op-mond reclame gebruiken als een belangrijk onderdeel van jouw marketing mix.

Offline marketing kan veel betekenen voor bedrijven. Of dat ook voor jouw bedrijf het geval is, moet nog blijken. De mogelijkheden op het gebied van offline marketing voor jouw bedrijf bespreken we graag onder het genot van een lekker kopje koffie. Bij een kennismakingsgesprek leren we graag over alle aspecten over jouw bedrijf en gaan wij actief nadenken over wat er allemaal mogelijk is.

Benieuwd wat E-Expansion voor jouw bedrijf kan betekenen?

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier