Home » Waarom kiezen voor een One-step-checkout?

Waarom kiezen voor een One-step-checkout?

Een one-step-checkout is een afrekenpagina die op een enkele pagina getoond wordt. Bij veel websites moet je enkele stappen doorlopen om af te kunnen rekenen maar bij een one-step-checkout kun je het gehele bestelproces op één pagina doorlopen. Steeds meer ondernemers kiezen voor een one-step-checkout in hun webwinkel en dit is niet voor niets want een one-step-checkout brengt enkele interessante voordelen met zich mee.

Overzichtelijker

Bij een one-step-checkout kunnen de klanten van jouw webwinkel meteen zien wat ze precies moeten doen om een bestelling te kunnen plaatsen. Bij sommige bestelsystemen met meerdere pagina’s is dit ook het geval (hier wordt dan een balkje getoond met de te volgen stappen) maar de meeste bestelprocessen met meerdere pagina’s laten niet zien wat klanten precies moeten doen om een bestelling te plaatsen. Dit zorgt voor onduidelijkheden en kan klanten afschrikken. Zien klanten dat ze al bijna klaar zijn met bestellen, dan is de kans groter dat zij uiteindelijk echt een bestelling plaatsen en niet afgeschrikt worden door een uitgebreid stappenplan.

Sneller

Omdat de klant niet telkens hoeft door te klikken naar een nieuwe pagina kan hij/zij het bestelproces sneller doorlopen. Omdat online shoppers de snelheid van een webwinkel (en het bestelproces van deze webwinkel) erg belangrijk vinden, is dit zeker een pluspunt. Daar komt nog bij dat de meeste one-step-checkouts wat minder uitgebreid zijn dan bestelsystemen met meerdere pagina’s. Wat betekent dat klanten minder gegevens in hoeven te vullen bij het plaatsen van een bestelling. Hoe minder gegevens je in moet vullen, hoe sneller je klaar bent met bestellen en hoe groter de kans is dat je inderdaad een bestelling plaatst.

Een one-step-checkout zorgt voor minder afhakers

De checkout komt erg klantvriendelijk over omdat de klant precies ziet wat hij/zij nog moet doen om een bestelling te plaatsen. De klant is sneller klaar met bestellen en daardoor is de kans minder groot dat ze afhaken. Veel klanten zien op het laatste moment nog af van hun bestelling door een onduidelijk of complex bestelproces maar bij een one-step-checkout is dit niet het geval. Het kost je even wat moeite om jouw huidige bestelsysteem te veranderen naar een one-step-checkout maar hier krijg je wel meer bestellingen en dus meer omzet en winst voor terug.

Ben je overtuigd van de voordelen van een one-page-checkout? Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor jouw webwinkel te bekijken!

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier