Marketingstrategie

Een goede marketingstrategie is cruciaal!

Ieder bedrijf behoeft een duidelijke marketingstrategie. Een marketingstrategie is een juiste fit tussen markt en organisatie om vervolgens de doelgroep te benaderen met passende marketinginstrumenten. Om een weloverwogen marketingstrategie te kunnen vaststellen, heb je input nodig van de visie, missie en doelstellingen van je bedrijf. Het is namelijk van uiterst belang dat al deze geformuleerde richtlijnen consistent zijn.

Een goed marketingplan biedt houvast binnen jouw onderneming, het zorgt ervoor dat er richtlijnen en regels op papier worden gezet zodat alle uitingen ten alle tijde bij elkaar aansluiten. Dit heeft als resultaat dat je onderneming professionaliteit uitstraalt wanneer de media strategie in gang wordt gezet en dat heeft uiteindelijk als effect dat er meer resultaat kan worden behaald.

Doelgroep

Een van de eerste punten die in de marketing strategie worden beschreven is de doelgroep. Het is erg belangrijk om te weten wie je doelgroep is, waar zij zijn en waar zijn/haar interesse ligt. Daarbij stellen wij enkele vragen waarbij wij precies kunnen vaststellen wie dit daadwerkelijk zijn en hoe, waar, wanneer en waarmee we hen het beste kunnen benaderen. Op deze manier zorg je ervoor dat je je marketingbudgetten beter kunt inzetten en dus ook meer resultaat behaald.

Marketingstrategie - Modellen

Bij het maken van een goede marketingstrategie wordt er gebruik gemaakt van verschillende analyses. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

  • Concurrentieanalyse
  • Afnemersanalyse
  • SWOT-analyse
Deze verschillende modellen helpen ons, door middel van het in kaart brengen van kansen en bedreigingen, de juiste strategie te vinden voor jouw onderneming. De uiteindelijke strategie wordt in een document aangeleverd en vormt de leidraad voor alle toekomstige acties en uitingen.
Marketing strategie inzet

Ben jij klaar om onbezorgd te groeien op een goede en professionele manier? Laten we starten met een goede marketingstrategie!

 

Ben jij klaar om onbezorgd te groeien op een goede en professionele manier?

Neem dan contact met ons op en laten we starten met een goede marketingstrategie!

e-expansion-logo

Contactformulier

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.