SEO - Zoekmachine optimalisatie

Wist je dat 80% van jouw websitebezoekers je vindt via zoekmachines zoals Google? Je website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren. Zet je dit op de juiste manier in, dan zorgt het o.a. voor een hogere positie in Google, een structureel betere vindbaarheid en je wordt als betrouwbaar gezien.

Goede zoekmachine optimalisatie bereik je alleen door er continu aan te werken. Dat kost veel tijd, en je hebt vakkennis nodig. Gelukkig zijn er bureaus die dit uit handen kunnen nemen én beter kunnen uitvoeren. E-Expansion heeft de juiste specialistische kennis in huis om dit voor je te kunnen oppakken. Maar wat zijn de voordelen van SEO uitbesteden? Wat kunnen we voor je doen? En hoe gaan onze experts te werk? 

Wat is SEO precies?

Zoekmachine optimalisatie is de vertaling van de Engelse term ‘Search Engine Optimization’ en wordt afgekort als ‘SEO’. Het omvat het optimaliseren van een website om deze hoger in Google te laten ranken in de organische zoekresultaten.

Na SEO is adverteren met Google AdWords de grootste verkeersbron naar een website of webshop. Samen zorgen ze gemiddeld voor 80% van het verkeer op een website.

Veelal wordt er gedacht dat je direct enorme bedragen ter beschikking moet hebben maar dat hangt enorm af van de strategie die je wilt gebruiken. Daarnaast is de media inkoop erg belangrijk, kennis van de markt is cruciaal om de beste deals te kunnen sluiten. Wanneer je commitment geeft voor meerdere advertenties lopen de kortingen dan ook hard op.

E-expansion SEO optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie of zoekmachine adverteren?

Zoekmachine marketing is de term voor zoekmachine optimaliseren én zoekmachine adverteren. Het verschil tussen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren leggen we je graag uit:

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Hiermee probeer je hoger in Google te komen door aanpassingen aan jouw website of webshop. Denk hierbij aan het verbeteren of toevoegen van tekst, het verbeteren van de websitestructuur, linkbuilding en technische verbeteringen. Zoekmachine optimalisatie wordt ook wel Search Engine Optimalisatie of SEO genoemd. Als je wilt weten hoe de SEO status van je website nu is kan je gebruik maken van een gratis SEO check.

Zoekmachine adverteren met Google AdWords (Google Ads)

Je adverteert met je website of webshop en verschijnt daarbij in de betaalde zoekresultaten. Je betaalt per klik. Het advertentieplatform Google AdWords heet sinds kort Google Ads.

Let op je concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website of webshop neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten.

Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in Google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ die ze onderbewust associëren met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie Google, om daarmee dus hoger in Google te komen, wordt dus steeds belangrijker.

SEO = duurzame verbetering. Wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van je website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Maar, er zijn meer voordelen:

 • Een hoge positie zorgt ervoor dat je vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Hoger in Google zorgt voor meer clicks naar je site
 • Meer onbetaalde website- en webshopbezoekers
 • Je website of webshop wordt gezien als betrouwbaar
 • De websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op je online vindbaarheid

Bezig met SEO en website optimalisatie? Blijf alert!

Over zoekmachine optimalisatie en website optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google zoals ‘SEO’ , ‘zoekmachine optimalisatie’ en ‘website optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Uit deze enorme hoeveelheid informatie en SEO tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie constant veranderen
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft
 • Google regelmatig het algoritme verandert dat de positie bepaalt van je website
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop impact heeft op de zoekmachineresultaten
 • Lokale zoekmachine optimalisatie belangrijker is dan ooit

 Wil je bovenaan in de zoekresultaten van Google komen? 
e-expansion-logo

Contactformulier

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.