Home » Waarom is een goede marketingstrategie belangrijk?

Waarom is een goede marketingstrategie belangrijk?

Voor een onderneming, van start-up tot gevestigde naam, is marketing een onmisbaar onderdeel en belang van een marketingstrategie ongekend groot. De meeste ondernemers starten in het begin zonder een concrete strategie, puur omdat er nog geen ervaring is met het hele pakket om van een start-up een scale-up te maken. Wanneer bedrijven de eerste stappen hebben gezet gaan ze zich steeds meer verdiepen in verschillende manieren om van je bedrijf een groter succes te maken. Een marketingstrategie is een echte must om je bedrijf te ontwikkelen.

Wat is een marketingstrategie?

Een onderneming gaat pas echt beginnen op het moment dat deze is ingeschreven bij de kamer van koophandel. Wat wil je bereiken met je onderneming en wat heb je daarvoor nodig? Wil je dat je bedrijf past en succesvol wordt in de huidige markt dan is het belang van een marketingstrategie voor de lange-termijnkoers onmisbaar. Een goede marketingstrategie op online en offline gebied is dé belangrijkste manier om naartoe te werken. De juiste afstemming tussen omgeving en organisatie is van belang bij het bepalen van een goede marketingstrategie. Met zo’n strategie weet je immers wat de doelen van de organisatie zijn en welke middelen er nodig zijn om die doelen te bereiken.

Een marketingstrategie is voor een onderneming onmisbaar. Het zichtbaar maken van je idee of product is nodig om aandacht te krijgen binnen je gekozen markt. Een potentiële klant dient je wel te kunnen vinden. Deze aandacht kun je krijgen door op te vallen met een doordacht marketingplan. Heb je het marketingplan en strategie goed uitgewerkt dan kun je daar op elk gewenst moment mee starten. Hierdoor biedt het houvast voor elke fase van de onderneming. Wil je de aandacht van je (potentiële) klanten trekken dan is het aanbrengen van onderscheid van de concurrenten van cruciaal belang.

Workshops, subsidies en gratis advies voor start-ups en ondernemers

Er zijn veel bedrijven die binnen hun vakgebied workshops geven en ondernemers van gratis advies voorzien. Grote, bekende bedrijven bieden bijvoorbeeld regelmatig persoonlijk advies aan beginnende ondernemers en start-ups. Op die manier hebben deze bedrijven al in een vroege fase van het bedrijf contact voor een mogelijk latere samenwerking en verhogen zij hun eigen mentaliteit omtrent starters.

Daarnaast zijn er diverse subsidies op het gebied van marketing aanvragen om je start-up knallend te beginnen. Als jouw onderneming haalbare doelen stelt die het liefst ook nog eens vernieuwend zijn is de Nederlandse overheid een groot voorstander van jouw bedrijf en willen ze je graag helpen. Voor innovatie ideeën en concepten zijn ongelooflijk veel subsidies en in 2019 heeft de Nederlandse overheid InvestNL geopend waarbij ze in 2020/2021 initiatieven willen gaan ondersteunen met een investering. Hieruit blijkt ook wel hoe groot het belang van een marketingstrategie is. Steek voldoende tijd, energie en geld in het maken van een gedegen marketingstrategie zodat je start-up succesvol kan worden. Het belang van een marketingstrategie zal je hierdoor duidelijk worden.

Het maakt niet uit hoe groot je bedrijf of start-up is, een goede marketingstrategie is nodig voor het behalen van de doelen voor je bedrijf. Als andere beginnende ondernemers het met start-ups of zelfs al scale-ups kunnen dan moet jij het toch ook kunnen bereiken? Een handigheid kan hierbij zijn om in je achterhoofd te houden dat concurrenten in deze niet altijd als concurrenten hoeven te worden gezien. Ze zijn bij het opstellen van een marketingstrategie eerder een inspiratiebron van mogelijkheden. Met jouw marketingstrategie wil je klanten krijgen die uiteindelijk voor omzet gaan zorgen. Vanzelfsprekend is de omzet een groot belang van een marketingstrategie.

Schakel een professional in

Om een goede marketingstrategie voor jouw bedrijf te ontwikkelen is het belangrijk om de goede tools te gebruiken. Heb jij geen idee waar je moet beginnen met je marketingstrategie? Dan is het aan te raden om een bedrijf voor je onderneming in te schakelen dat hierin is gespecialiseerd. Succesvolle marketing zorgt er op die manier voor dat je naamsbekendheid krijgt en dat mensen aandacht kunnen/zullen krijgen voor je bedrijf. Experts van E-Expansion hebben ervaring met de verschillende mogelijke strategieën. Hierdoor weten ze precies wat jouw onderneming of start-up nodig heeft om uit te groeien tot een succes.

Het belang van een marketingstrategie zelf ervaren?

Er zijn verschillende marketingstrategieën voor verschillende soorten bedrijven. Een ervaren bureau is hier met verschillende klanten dagelijks mee bezig. Zij kunnen helpen om keuzes te maken op gebied van contentmarketing, mediastrategie en PR. Het belang van een marketingstrategie is de vertaalslag van de missie, visie en doelstellingen van het bedrijf. Succesvolle marketing zorgt er op die manier voor dat je naamsbekendheid, leads en conversie krijgt. Mocht je hulp nodig hebben bij het opstellen van een (nieuwe) marketingstrategie of is het belang van een marketingstrategie niet geheel duidelijk in jouw situatie neem dan contact met ons op.

Je kunt ons telefonisch bereiken via 040 304 67 55 (geopend van maandag tot en met vrijdag van 8:30 tot 17:30) of laat een berichtje achter via het onderstaande contactformulier.

Contactformulier